Doživetja

Sprostite se v čudoviti naravi, si odpočijte in naberite novih moči. Moravske Toplice ponujajo prijetno in umirjeno okolje, polno sproščujočih ter športnih dogodivščin. V njihovi okolici je tudi veliko znamenitosti, ki vas iz modernega življenja ponesejo v preteklost in vodijo skozi pomembne zgodovinske dogodke. Kadar si pa boste zaželeli bolj aktiven dan je vam na voljo pestra izbira aktivnosti kot so golf, kolesarjenje in pohodništvo. Nedaleč stran od Moravskih Toplic pa lahko preizkusite tudi adrenalinske športe, rafting in jahanje. Za popolno razvajanje pa vam priporočamo tudi obisk okoljskih term, za katerega vam v sklopu nastanitve priskrbimo popust.

Atrakcije

Grad Murska Sobota

Podajte se na raziskovanje kulturne dediščine Pomurja v enega izmed najlepše ohranjenih grajskih parkov v Sloveniji in vstopite v renesančni grad Murska Sobota. Izmed prostorov v gradu iz 2. polovice 16. stoletja vam bo vzel sapo najlepši, v poznobaročni iluzionistični maniri celostno poslikan grajski salon. Oglejte si veličastne sobane, v katerih domuje tudi Pokrajinski muzej Murska Sobota s kulturnozgodovinsko zbirko in stalno likovno zbirko domačega slikarja, ter se prepustite domišljiji ali pripovedim o gradu in njegovem nekdanjem lastniku, grofu Szapáryju.

VIR: www.visitpomurje.eu

Grad Gornja Radgona

Tik ob meji z Avstrijo, na desnem bregu Mure, se povzpnite po pobočju grajskega griča do radgonskega gradu, ki vas bo prevzel s svojo mogočno podobo in sobanami. V veliko graščino iz leta 1775 nad mestom Gornja Radgona boste vstopili skozi veličasten vhod, kjer so še vedno vidne odprtine za verige nekdaj dvižnega mostu. Samo dvorišče vas bo prevzelo s svojo dominantno dvonadstropno osrednjo grajsko stavbo, ki jo nosijo arkade. 

VIR: www.visitpomurje.eu

Razgledni stolp Vinarium Lendava

Ste že kdaj videli pokrajine kar štirih držav naenkrat? Ne? Potem se preprosto morate povzpeti več kot 50 metrov nad zemljo na razgledni stolp Vinarium Lendava. Ta ponuja prekrasen 360-stopinjski pogled na barvito pokrajino, ki sega od Lendavskih goric, kjer je stolp ponosno postavljen, pa vse tja do porečja Mure ter zaobjame ravnice in gričevja Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije. 

VIR: www.visitpomurje.eu

Aktivnosti

Rafting na reki Muri

Rafting na Muri – spustite se v dogodivščine po reki Muri ter odkrijte naravne in tradicionalne posebnosti pomurskega podeželja iz čolna!

VIR: www.visitpomurje.eu

Soboško jezero

Soboško jezero ob paviljonu Expano ponuja različne možnosti športnih aktivnosti v vodi ali na kopnem.

VIR: www.visitpomurje.eu

Dvorec Rakičan

Raziskovalno-izobraževalno središče s konjeniškim klubom ponuja bogato vsebino za preživljanje aktivnih počitnic.

VIR: www.visitpomurje.eu

Termalna doživetja

Terme Vivat

Terme Vivat v idilični vasici Moravske Toplice so priljubljena destinacija za sprostitev ali aktivno doživljanje narave.

VIR: www.visitpomurje.eu

Terme 3000 Moravske Toplice

Družinam prijazni hoteli ter vodni raj za male in velike Term 3000 razvajajo s široko zabavno, wellness in zdravstveno ponudbo ter golfom.

VIR: www.visitpomurje.eu

Terme Lendava

V Termah Lendava vas bodo razvajali s široko ponudbo tretmajev po vaši meri, ki vplivajo na boljše počutje in povrnejo vitalne energije.

VIR: www.visitpomurje.eu

Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas in z veseljem vam
bomo pomagali!